: Bestuursleden voor atelierstichting ‘6sprong aan de Roombeek’

Atelierstichting ‘6sprong aan de Roombeek’ beheert het monumentale pand aan de Kottendijk en stelt zich tot doel betaalbare ruimtes voor kunstenaars in de breedste zin des woords te realiseren. Daarnaast houdt zij zich bezig met het realiseren van publieksmanifestaties voor Enschede. In het verleden zijn er theatervoorstellingen in ateliers geweest, bevond er zich een kunstwinkel in het pand en is er een festival georganiseerd. Ook worden er regelmatig open dagen gehouden.

In dit grootste ateliergebouw van Enschede bevinden zich in totaal 19 ateliers die voornamelijk gehuurd worden door beeldend kunstenaars. Maar ook schrijvers, designers, muzikanten en keramisten hebben hun plek gevonden in de 6sprong.

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door drie huurders en twee externe bestuursleden, de voorzitter en de penningmeester.
In verband met het vertrek, vanwege het einde van hun zittingstermijn, van onze huidige externe bestuursleden is de stichting op zoek naar een

  • VOORZITTER en een
  • PENNINGMEESTER

Heb jij affiniteit met en wil je je inzetten voor de beeldende kunst in Enschede?
Heb je een netwerk binnen de gemeente Enschede?
Wil je uitdagingen aangaan zoals het aanpakken van de verduurzaming en het toekomstbestendig maken van ons monumentale pand?
Dan ben je geschikt als VOORZITTER van atelierstichting de 6sprong!

Heb je interesse in de beeldende kunst in Enschede en ben je daarnaast cijfermatig onderlegd?
En heeft boekhouden geen geheimen voor je?
Dan ben je geschikt als PENNINGMEESTER van de 6sprong!

Aarzel niet en reageer vandaag nog met een mail aan het huidige bestuur: info@6sprong.nl
Wij horen graag van je!

Stichting 6 Sprong aan de Roombeek is in 2011 opgericht. Zij fungeerde als hoofdhuurder van het pand dat vroeger de openluchtschool aan de Kottendijk was. Sinds 2019 beheert zij dit gebouw. Haar missie is, voor zover dat nog niet gerealiseerd is, om ervoor te zorgen dat de 6sprong een gezellige en goed georganiseerde werkplek is met ruimte voor samenwerking tussen de verschillende disciplines. Ook vinden wij het belangrijk dat de 6sprong zijn betekenis voor de wijk kan laten zien door middel van projecten die gericht zijn op het publiek in de wijk Roombeek en in de stad Enschede.

Foto: Clemens Jongma

Geplaatst door:
Clemens Jongma
E-mail adres:
info@6sprong.nl
Telefoonnummer:

« Terug naar het overzicht