Projecten

De Cultuurcoach ontwikkelt, organiseert en coördineert samen met andere organisaties de bloeiende cultuur in Enschede.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste projecten die dit doel ondersteunen.
Heeft u ideeën voor een mooi (samenwerkings)project? Neem dan contact op.

 

TV Enschede FMTVEnschedeFM

Binnen een samenwerking van Enschede FM en Cultuur in Enschede wordt elke zaterdagochtend rond 10:15 uur een interview gehouden.

Een Enschedese groep kan dan via het radioprogramma Weekeinde Enschede promotie maken voor hun activiteit.

 

Kunst van Enschede  Hart van Enschede

Een samenwerkingsproject met de krant Hart van Enschede.

Om de week staat er een artikel van een kunstenaar uit Enschede die vertelt over zijn/haar werk en wat Enschede als stad betekent voor hem/haar.

 

Uittip

Wil jij extra aandacht voor jouw concert of voorstelling in de krant en op internet? Cultuurcoach Jacintha Blom en de redactie van Huis aan Huis Enschede slaan opnieuw de handen in elkaar voor een mooi initiatief.

 

WAK: Week van de AmateurkunstWAK-logo-Eitje

Van 2 t/m 10 juni 2018 vindt de Week van de Amateurkunst (WAK) weer plaats in Enschede. De WAK is voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten! Zie voor meer info www.wakenschede.nl.

 

Sjors Creatief

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Sportaal gestart met Sjors Sportief. Dit is een sportkennismakingsconcept waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport. Er deden 58 sportaanbieders en 1.500 kinderen mee!

In het schooljaar 2018-2019 haakt ook Cultuur in Enschede aan en starten we met Sjors Creatief. Kinderen kunnen naast sportactiviteiten dan ook kiezen voor creatieve/culturele activiteiten.

Via de website www.sjorssportief.nl kunnen alle basisschoolleerlingen in Enschede kiezen uit heel veel sporten en kunst en cultuur. Sport- en cultuuraanbieders plaatsen hun aanbod op de website en kinderen kunnen eenvoudig de activiteit(en) kiezen die ze leuk vinden. Je kunt meteen zien wanneer en waar jouw favoriete activiteit gegeven wordt, je kunt je ook aanmelden voor meerdere activiteiten. Aan de meeste activiteiten kun je gratis deelnemen, sommige aanbieders vragen een kleine bijdrage.

Wil je culturele activiteiten aanbieden? Lees dan hier verder.