Projecten

Cultuur in Enschede ondersteunt samen met andere organisaties de bloeiende cultuur in Enschede.

Op deze pagina vindt u een overzicht van projecten waar Cultuur in Enschede bij betrokken is.
Heeft u ideeën voor een mooi (samenwerkings)project? Neem dan contact op.

 

Move on!  Amateurkunst in transitie

In september 2021 hebben hebben we als cultuurmakelaars samen met de provincie en Ferenc van Damme een webinar gehouden. Dit ging over de veranderende maatschappij en de rol van amateurkunstgroepen daarin.

Als vervolg daarop worden lokale bijeenkomsten gehouden, om verenigingen te helpen bij het opzetten van een proeftuin, en worden er provinciale inspiratiesessies gehouden. Lees meer hier.

.

Voucherregeling – pilot

In het najaar van 2021 zijn we gestart met een pilot ‘Voucherregeling versterking cultuur in Enschede’: een extra manier om Enschedese amateurkunstgroepen te ondersteunen.

Binnen die regeling kunnen jullie een voucher aanvragen. Dit is een waardebon waarmee je gratis ondersteuning kan krijgen van een professionele culturele organisatie.

 

Sjors Creatief

Kinderen kunnen via het Sjors platform kiezen voor creatieve/culturele activiteiten in hun vrije tijd. Het is gericht op Enschedese kinderen in de basisschool leeftijd.

Via de website Enschede Actief kunnen alle basisschoolleerlingen in Enschede kiezen uit heel veel sporten en kunst en cultuur.

Enschedese sport- en cultuuraanbieders plaatsen hun aanbod op de website, en kinderen kunnen eenvoudig de activiteit(en) kiezen die ze leuk vinden. Via de website is direct te zien wanneer en waar elke activiteit gegeven wordt, en kunnen kinderen zich inschrijven. De meeste activiteiten zijn gratis.

Wil je culturele activiteiten aanbieden? Lees dan hier verder.

 

1Twente

Bij omroep 1Twente wordt elke zaterdagochtend een interview gehouden met een Enschedese groep die in de daaropvolgende dagen een optreden of expositie heeft.

Deze groep kan via het radioprogramma Weekeinde Enschede promotie maken voor hun activiteit. Lees meer..

 

WAK: Week van de AmateurkunstWAK-logo-Eitje

Van 3 t/m 11 juni 2023 vind de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats vinden in Enschede. De WAK is voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten.

Zie voor meer info www.wakenschede.nl.

 

Huis aan Huis Enschede

De eindredacteur van de Huis aan Huis wil graag meer aandacht besteden aan amateurkunstgroepen.
Hij biedt wekelijks een artikel van een halve pagina (!) aan voor een vereniging.

Wat moet je doen om met zo’n groot artikel in de krant te komen?
Lees meer.