Projecten

Cultuur in Enschede ondersteunt samen met andere organisaties de bloeiende cultuur in Enschede.

Op deze pagina vindt u een overzicht van projecten waar Cultuur in Enschede bij betrokken is.
Heeft u ideeën voor een mooi (samenwerkings)project? Neem dan contact op.

 

1Twente

Binnen een samenwerking van 1Twente (voormalig Enschede FM) en Cultuur in Enschede wordt elke zaterdagochtend rond 10:15 uur een interview gehouden met een Enschedese groep die in de daaropvolgende dagen een optreden of expositie heeft.

Deze groep kan via het radioprogramma Weekeinde Enschede promotie maken voor hun activiteit.

 

WAK: Week van de AmateurkunstWAK-logo-Eitje

Van 6 t/m 14 juni 2020 zou de Week van de Amateurkunst (WAK) weer plaats vinden in Enschede. De WAK is voor iedereen die in zijn vrije tijd actief met kunst bezig is én voor iedereen die daarvan wil genieten.

Wegens de coronacrisis is de WAK echter uitgesteld tot in het najaar van 2020. Zie voor meer info www.wakenschede.nl.

 

Sjors Creatief

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Sportaal gestart met Sjors Sportief. Dit is een sportkennismakingsconcept waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport. Er deden 58 sportaanbieders en 1.500 kinderen mee!

In het schooljaar 2018-2019 haakte ook Cultuur in Enschede aan en startten we met Sjors Creatief. In schooljaar 2019-2020 zijn we hiermee door gegaan, en ook voor het komende schooljaar 2020-2021 zetten we deze samenwerking met sport voort.
Kinderen kunnen via Sjors, naast sportactiviteiten, dan ook kiezen voor creatieve/culturele activiteiten.

Via de website www.sjorssportief.nl kunnen alle basisschoolleerlingen in Enschede kiezen uit heel veel sporten en kunst en cultuur. Sport- en cultuuraanbieders plaatsen hun aanbod op de website en kinderen kunnen eenvoudig de activiteit(en) kiezen die ze leuk vinden. Je kunt meteen zien wanneer en waar jouw favoriete activiteit gegeven wordt, je kunt je ook aanmelden voor meerdere activiteiten. Aan de meeste activiteiten kun je gratis deelnemen, sommige aanbieders vragen een kleine bijdrage.

Wil je culturele activiteiten aanbieden? Lees dan hier verder.