Sjors Creatief

Je kunt weer meedoen met Sjors Sportief & Sjors Creatief in Enschede! Dat betekent dat duizenden kinderen in de omgeving de kans krijgen om jouw aanbod te ontdekken. Daarvoor moet je wel een activiteit aanbieden! In hieronder vertellen we je meer!

Over Sjors

In meer dan 100 gemeenten krijgen basisschoolleerlingen de kans om kennis te maken met een breed scala aan sport- en cultuuraanbod bij hen in de buurt, dankzij Sjors Sportief & Sjors Creatief. Dit is niet alleen belangrijk voor de ontwikkeling van de kinderen, maar biedt ook kansen voor jouw organisatie. Uit ervaring blijkt namelijk dat maar liefst 15% van de kinderen na de kennismaking lid wordt.

Meld je gratis aan op www.enschedeactief.nl, voeg eenvoudig jouw activiteit toe onder het juiste project en bied de kinderen een geweldige kennismaking!

Boekje Sjors Sportief & Creatief

Aan het begin van het schooljaar delen we de boekjes op alle Enschedese basisscholen uit.

Bijna 6 jaar in Enschede

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Sportaal in Enschede gestart met Sjors Sportief. Er deden 58 sportaanbieders en 1.500 kinderen mee! In het schooljaar 2018-2019 haakte ook Cultuur in Enschede aan en startten we met Sjors Creatief. Met schooljaar 2023-2024 gaan we alweer richting 6e jaargang van Sjors Creatief!

Planning 2023-2024

 • tót 22 juni 2023:
  Tot deze datum kun je je activiteiten aanmelden op www.enschedeactief.nl.
 • 22 juni 2023:
  Je ontvangt een mail van ons, zodat je je eigen pagina kunt controleren.
  Hou ook je SPAM map in de gaten!
 • 11 september om 15.00 uur:
  Kick-off! De kinderen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.
 • 12 september t/m 15 juli 2024:
  Veel kinderen maken in deze periode kennis met jouw activiteit(en)!

Wij zorgen voor promotie

Op 22 juni gaan we aan de slag met het aanbod dat je hebt ingevoerd. We maken een kleurrijk boekje waarin alle activiteiten worden gebundeld. Deze handige ‘bewaargids’ wordt uitgedeeld aan alle basisschoolleerlingen in Enschede.

Kinderen kunnen zich eenvoudig aanmelden op de website en elke aanmelding komt rechtstreeks bij jou binnen via e-mail. Zo kun jij de kennismakingslessen organiseren en de kinderen laten kennismaken met jouw activiteit. Dus, wij geven de voorzet en jij kopt hem in! Je activiteit(en) aanmelden kan tot 22 juni 2023. Doe je ook mee?

Hoe het werkt

 1. Ga naar www.enschedeactief.nl
  Hier kun je al jouw activiteiten aanmelden. Als je er op tijd bij bent, worden ze opgenomen in het boekje. Als je te laat bent, worden ze altijd nog op de website vermeld.
 2. Log in op de website (of registreer)
  Indien nodig kun je een account aanmaken en meerdere gebruikers toevoegen aan het aanbiedersaccount.
 3. Klik op activiteit toevoegen
  Zorg er altijd voor dat je het juiste Project kiest. Als het gaat om een creatieve activiteit; kies dan Sjors Creatief. Een sportieve activiteit? Kies dan voor Sjors Sportief.
 4. Om in het overzicht te komen, is het noodzakelijk dat je je niet alleen registreert als aanbieder, maar ook dat je een activiteit toevoegt voor dit schooljaar. Check daarom ook dat je de activiteit toevoegt bij de juiste Periode. Voor schooljaar 23-24 kies je dus Periode “Activiteiten van 12-09-2023 tm 15-07-2024″.
  Anders neemt het systeem je niet mee in het overzicht op de website (en als je op tijd bent: in het boekje).
 5. Foto en promotie tekst toevoegen
  Om ervoor te zorgen dat jouw activiteit opvalt in het boekje, is het leuk om een pakkende promotie tekst te schrijven en een leuke foto toe te voegen die de activiteit goed weergeeft.
 6. Deelnemers en wachtlijst
  Als het maximum aantal deelnemers is bereikt, is inschrijven niet meer mogelijk. Als je wilt, kun je wel een wachtlijst activeren.

Download hier deze brief voorkant en achterkant als JPG, of als PDF (openen in nieuw tabblad).

7 Tips voor succesvolle deelname aan Sjors Creatief

 1. Bied je activiteit zo laagdrempelig mogelijk aan: vraag geen kosten voor deelname voor je proefles.
  Sjors is bedoeld als kennismakingsplatform, om kinderen kennis te laten maken met leuke activiteiten in de vrije tijd. Als de activiteit bevalt, kan het reguliere aanbod onder de aandacht gebracht worden waar een reguliere kosten voor gevraagd kunnen worden.
 2. Voer (ook) een activiteit in die plaatsvind aan het eind van het schooljaar.
  Dit blijft zichtbaar, tot de activiteit voorbij is. Zo is jouw activiteit (en jij als aanbieder) het hele schooljaar zichtbaar op de website.
 3. Neem na inschrijving zo spoedig mogelijk contact op!
  Zo weet diegene dat de inschrijving ontvangen is, en kan diegene de activiteit in de agenda zetten.
 4. Bevestig in het contact na de inschrijving de datum/tijd/locatie.
  Eventueel check je bij de inschrijver dat dit correct bij hen in de agenda staat, en dat afmelden alleen kan tot X tijd van tevoren per e-mail/telefoon/Y.
 5. We zien dat aanbieders die data/tijden toevoegen meer deelnemers hebben voor proeflessen. Probeer daarom altijd om de tijden/data te vermelden. Je zou dit ook kunnen vermelden bij de promotietekst van een activiteit (bijvoorbeeld: elke woensdag van 15.00 – 16.00uur). Dit kan ook bij een verder datumloze activiteit; zo weet iemand wél of de proefles überhaupt te combineren is met de vaste activiteiten.
 6. Voer een activiteit in zonder datum.
  Met een datumloze activiteit ben je het hele schooljaar zichtbaar op de website. Neem na de inschrijving wel zo spoedig mogelijk contact op met diegene, en stem een passend moment af voor de proefles. Denk hierbij wel aan Tip 5: zet in de tekst wanneer de lessen altijd zijn, zodat men vooraf weet of het te combineren is.
 7. Zorg dat er na de proefles een (ook laagdrempelige) kennismaking aangeboden wordt!
  Zo vergroot je de kans op mogelijke nieuwe leden.

Boekje 2022-2023

Aan het begin van het schooljaar delen we de boekjes op alle Enschedese basisscholen uit. Zie ook het Sjors boekje van 2022-2023:

Doe je mee?

Een kans om niet te missen! Ook komend schooljaar gaan we langs alle basisscholen om de boekjes in groep 1 t/m 8 uit te delen. Hoe vaak krijg je de gelegenheid om je vereniging /organisatie onder de aandacht te brengen van 13.000 kinderen?

Meer weten? Mail naar quinta@cultuurinenschede.nl. Bellen kan op 0638754846.