Sjors Creatief

De weg naar de plaatselijke voetbalclub weten kinderen vaak wel te vinden, maar er is nog zoveel meer te doen. Hier speelt het platform Sjors perfect op in en dat blijkt wel uit de cijfers en statistieken: kinderen kiezen vaak meerdere activiteiten om te proberen, ook minder bekende activiteiten. Sjors Sportief en Creatief lopen inmiddels al in diverse gemeenten in Nederland.

Bijna 5 jaar in Enschede

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Sportaal in Enschede gestart met Sjors Sportief. Dit is een sportkennismakingsconcept waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport. Er deden 58 sportaanbieders en 1.500 kinderen mee!

In het schooljaar 2018-2019 haakte ook Cultuur in Enschede aan en startten we met Sjors Creatief. Met schooljaar 2022-2023 gaan we alweer richting 5e jaargang van Sjors Creatief!

Kennismaking voor kinderen

De Enschedese sport- en cultuuraanbieders plaatsen hun aanbod op de website Enschede Actief.
Dit aanbod wordt vervolgens gebundeld afgedrukt in een gezamenlijk programmaboekje. Alle basisschoolkinderen in Enschede (13.000!) ontvangen vervolgens in september/oktober een exemplaar van het Sjorsboekje.

Met het boekje in de hand kunnen ze zich rustig oriënteren op het aanbod en zo hun talenten ontdekken. Het drukken van de boekjes en de verspreiding daarvan naar alle scholen verzorgen wij (Sportaal en Cultuur in Enschede).

Inschrijven activiteiten via website

Via de website enschedeactief.nl kunnen de kinderen zich inschrijven voor een of meer activiteiten. Ze kunnen meteen zien wanneer en waar hun activiteit plaatsvind, ze zich aanmelden voor meerdere activiteiten. Aan de meeste activiteiten kunnen ze gratis deelnemen, sommige aanbieders vragen een kleine bijdrage.

Het aantal inschrijvingen ligt hoog: vele kinderen komen een kijkje in de keuken nemen bij een sportvereniging of culturele aanbieder. Maar liefst 20% wordt ook nog eens lid, waarmee structurele deelname wordt bewerkstelligd.

Doe mee – bied ook activiteiten aan!

Als cultuuraanbieder krijg je de kans om aankomend schooljaar jouw activiteiten te promoten door kennismakingsactiviteiten aan te bieden. Deelname voor jou is gratis!
Wil je vermeld worden in het boekje van 2022-2023? Zorg dan dat jouw registratie als creatieve aanbieder, en minimaal 1 activiteit voor de zomervakantie op de website staat!

Je kunt registreren en jouw activiteit(en) aanbieden via enschedeactief.nl. Hoe dit in zijn werk gaat, vind je beschreven in onderstaande brief.
Een voorbeeld van het Sjors Sportief boekje (van 2022-2023) vind je digitaal hier.

 

Planning

Let op; deze deadlines zijn naar voren gehaald vergeleken met andere jaren! Zo sluit Sjors beter aan op het schooljaar, en de regulieren activiteiten van de aanbieders. Doorstromen van kinderen die met Sjors mee doen wordt hierdoor makkelijker.

 

Wil je in het Sjors boekje komen? Meld je dan aan als aanbieder voor het nieuwe schooljaar Sjors Creatief, én meldt minimaal één activiteiten voor het nieuwe schooljaar aan. Doe dit op www.enschedeactief.nl.

De tekst/afbeelding die in het boekje komt, wordt 1-op-1 uit de website geëxporteerd. Daarom is het belangrijk om ook in de website alles correct te schrijven en belangrijke info te noemen.

Je kan tot 27 juni jezelf aanmelden als aanbieder en een activiteit invoeren, om in het boekje te komen.

Doe je dit later? Dan kom je niet in het boekje. Op de website kan je wel altijd extra activiteiten invoeren.

 

NB

Indien je je alleen aanmeldt als aanbieder voor het nieuwe schooljaar, maar je voert géén activiteit in voor het nieuwe schooljaar Sjors Creatief, dan kom je ook niet in het boekje.

Zorg er dus voor dat je dit op orde hebt.

 

Website

Op de website kan je altijd, dus ook na de deadline van het boekje, extra of meer activiteiten invoeren.

 

Proefdruk op 5 juli

Op 5 juli krijgt de contactpersoon van de vereniging (zoals in het Sjors systeem is ingevoerd) de pagina van het boekje per email. Men checkt deze, en stuurt correcties zo spoedig mogelijk terug. Zie ook het desbetreffende mailtje dat je dan automatisch ontvangt. Voor deze controle ben je zelf verantwoordelijk.

Doe je mee?

Een kans om niet te missen! Ook komend schooljaar gaan we langs alle basisscholen om de boekjes in groep 1 t/m 8 uit te delen. Hoe vaak krijg je de gelegenheid om je vereniging /organisatie onder de aandacht te brengen van 13.000 kinderen?

Heb je vragen? Mail naar quinta@cultuurinenschede.nl. Bellen kan op 0638754846.

Brief hieronder (schooljaar 2020-2021) liever als PDF? Klik dan hier.

Aanbieders Enschede schooljaar 2020-2021Aanbieders Enschede schooljaar 2020-2021