Sjors Creatief

De weg naar de plaatselijke voetbalclub weten kinderen vaak wel te vinden, maar er is nog zoveel meer te doen. Hier speelt het platform Sjors perfect op in en dat blijkt wel uit de cijfers en statistieken: kinderen kiezen vaak meerdere activiteiten om te proberen, ook minder bekende activiteiten. Sjors Sportief en Creatief lopen inmiddels al in diverse gemeenten in Nederland.

Bijna 5 jaar in Enschede

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Sportaal in Enschede gestart met Sjors Sportief. Dit is een sportkennismakingsconcept waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport. Er deden 58 sportaanbieders en 1.500 kinderen mee!

In het schooljaar 2018-2019 haakte ook Cultuur in Enschede aan en startten we met Sjors Creatief. Met schooljaar 2022-2023 voor de boeg gaan we alweer richting 5e jaargang van Sjors Creatief!

Kennismaking voor kinderen

De Enschedese sport- en cultuuraanbieders plaatsen hun aanbod op de website Enschede Actief.
Dit aanbod wordt vervolgens gebundeld afgedrukt in een gezamenlijk programmaboekje. Alle basisschoolkinderen in Enschede (13.000!) ontvangen vervolgens in september/oktober een exemplaar van het Sjorsboekje.

Met het boekje in de hand kunnen ze zich rustig oriënteren op het aanbod en zo hun talenten ontdekken. Het drukken van de boekjes en de verspreiding daarvan naar alle scholen verzorgen wij (Sportaal en Cultuur in Enschede).

Inschrijven activiteiten via website

Via de website enschedeactief.nl kunnen de kinderen zich inschrijven voor een of meer activiteiten. Ze kunnen meteen zien wanneer en waar hun activiteit plaatsvind, ze zich aanmelden voor meerdere activiteiten. Aan de meeste activiteiten kunnen ze gratis deelnemen, sommige aanbieders vragen een kleine bijdrage.

Het aantal inschrijvingen ligt hoog: vele kinderen komen een kijkje in de keuken nemen bij een sportvereniging of culturele aanbieder. Maar liefst 20% wordt ook nog eens lid, waarmee structurele deelname wordt bewerkstelligd.

Doe mee – bied ook activiteiten aan!

Als cultuuraanbieder krijg je de kans om aankomend schooljaar jouw activiteiten te promoten door kennismakingsactiviteiten aan te bieden. Deelname voor jou is gratis!
Wil je vermeld worden in het boekje van 2022-2023? Zorg dan dat jouw registratie als creatieve aanbieder, en minimaal 1 activiteit voor de zomervakantie op de website staat!

Je kunt registreren en jouw activiteit(en) aanbieden via enschedeactief.nl. Hoe dit in zijn werk gaat, vind je beschreven in onderstaande brief.
Een voorbeeld van het Sjors Sportief boekje (van 2021-2022) vind je digitaal hier.

Doe je mee?

Een kans om niet te missen! Ook komend schooljaar gaan we langs alle basisscholen om de boekjes in groep 1 t/m 8 uit te delen. Hoe vaak krijg je de gelegenheid om je vereniging /organisatie onder de aandacht te brengen van 13.000 kinderen?

Heb je vragen? Mail naar quinta@cultuurinenschede.nl.

Brief hieronder (schooljaar 2020-2021) liever als PDF? Klik dan hier.

Aanbieders Enschede schooljaar 2020-2021Aanbieders Enschede schooljaar 2020-2021