Week van de Amateurkunst

WAK-logo-Eitje


De WAK biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn. Amateurkunst wordt in de spotlight gezet!
Stadgenoten laten zien hoe gepassioneerd zij bezig zijn met muziek, dans, theater, beeldende kunst, zang en andere kunstvormen. In één week tijd zijn vele groepen en individuen actief met diverse activiteiten. 

 

WAK 2016

In 2016 vond de WAK voor de 6e keer plaats, van 28 mei t/m 5 juni.

Alle informatie over de mogelijkheden tot deelname zijn na te lezen in deze nieuwsbrief.

Het gehele WAK programma is terug te vinden op de WAK-website: www.wakenschede.nl

Vragen: mail naar info@wakenschede.nl


Voorgaande edities: 

WAK 2015 – 30 mei t/m 7 juni

In 2015 zal voor de 5e keer de WAK plaatsvinden in Enschede.

Het gehele programma vind je op deze website: www.wakenschede.nl.

Tijdens de Week van de Amateurkunst (WAK) zijn in gemeenten door heel Nederland activiteiten te bezoeken waarbij de passie en het plezier van amateurkunst centraal staan.

Je bent amateurkunstenaar als je je in je vrije tijd met muziek, zang, dans, beeldende kunst, theater, etc bezig houdt. Amateurkunst zegt daarmee niets over het niveau van wat jij doet, alleen dat je er je brood niet mee verdient.

Als amateurkunstenaar kan je aan de WAK meedoen, door jezelf (als individu, duo, groep of vereniging) in die week te laten zien. Je kan deelnemen door bijvoorbeeld een optreden te geven, een workshop te organiseren, een expositie te regelen of een open repetitie te geven.

Door alle activiteiten te verzamelen in 1 programmaoverzicht tonen we hoe mooi en divers het culturele veld van de stad is. Zo promoten we samen het hele culturele veld.

In de informatiebrief (pdf) kan je lezen hoe je kan deelnemen en welke professionele organisaties de WAK ondersteunen.
Via deze link kan je het aanmeldformulier invullen. En dit is het aanmeldformulier van De Tor, voor de speciale Jazz dag.

Vragen?
Mail naar info@cultuurinenschede.nl

 

WAK 2014 – 24 mei t/m 1 juni

Lees in het verslag (via onderstaande link te downloaden) wat de mogelijkheden waren voor deelname.

Het programma was te vinden op www.wakenschede.nl.

WAK 2013 – 25 mei t/m 2 juni

In 2013 vond in Enschede voor de 3e keer de WAK plaats.
Kijk hier voor het volledige programma.

WAK 2012 – 2 t/m 10 juni

Van 2 t/m 10 juni vond in Enschede de WAK voor de 2e keer plaats: de Week van de Amateurkunst. Kunst en cultuur vindt plaats in alle wijken van Enschede. Het is je eigen muziekgroep, het koor van je moeder en de toneelvereniging van je buurman. Het was een bomvol programma met optredens, open repetities, exposities en workshops. Voor bezoekers dé kans om een kijkje te nemen in de wereld van amateurkunst; een wereld vol passie!

WAK 2011 – 1e editie

In 2011, van 14 t/m 21 mei, vond de eerste WAK plaats. Amateurkunstenaars lieten tijdens deze week zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep. De week stond bol van mooie optredens en bijzondere tentoonstellingen. Ook waren er bijvoorbeeld veel mogelijkheden voor bezoekers om mee te zingen tijdens een open repetitie of een workshop poëzie te volgen. Het kon allemaal tijdens de WAK. Enschede was één van de 60 deelnemende gemeenten in Nederland.

Het was echt een week van en voor Enschedeërs: vele amateurkunstenaars uit de stad hadden zich voor de WAK opgegeven. Zo’n 50 verschillende amateurgroepen deden mee, verdeeld over 40 activiteiten. In totaal waren hierdoor meer dan 1500 deelnemers bij het evenement betrokken. Ook verschillende professionele organisaties werkten mee, zoals de Nationale Reisopera, Enschede Promotie, Concordia, Prismare, het Rijksmuseum Twenthe en de Bibliotheek Enschede.