Culturele Kerstmarkt – doe mee! – brainstorm

Back to Events
Event:
Culturele Kerstmarkt – doe mee! – brainstorm
Start
21 oktober 2013 19:30
Einde:
29 oktober 2013 22:00
Geupdate:
9 oktober 2013
Adres:
Enschede, Netherlands

In de koude dagen voor Kerst organiseren de jubilerende partners van het Muziekkwartier voor het eerst “Woar geet ’t opan met Kesmis?”. Vier feestelijke voorstellingen en concerten in het theater, op straat een kerstmarkt met live-muziek, Glühwein en meer. Een muzikaal en theatraal kerstfestijn door jong en oud, voor jong en oud.

Het team Culturele Zondag en ik haken bij dit kerstspektakel aan op het onderdeel kerstmarkt.
Het wordt een Culturele Kerstmarkt die 6 dagen lang, van donderdag 19 t/m dinsdag 24 december, plaatsvindt in de binnenstad van Enschede.

Het artistieke team bestaat uit Annemarie Wenzel en Laurens ten Den.
Audry Hoemakers en Quinta Clason nemen vanuit de Culturele Zondag de productie op zich.
Ik ondersteun hen o.a. met advies, informatie verspreiden en het leggen van contacten.

De Culturele Kerstmarkt vindt plaats in het Bolwerkstraatje, waar een Parade-achtige sfeer wordt gecreëerd met allemaal houten horecahuisjes en tentjes met voorstellingen en acts. Bezoekers kunnen optredens in de tentjes bekijken tegen betaling van een kerstmuntje (á € 2,-). Enkele tentjes zijn waarschijnlijk open/vrij toegankelijk.

Voor alle tentjes zoeken we acts.
De acts en voorstellingen in de tenten zijn kort (2 tot max. 10 minuten) en ook heel intiem (soms voor 2 bezoekers soms voor 10). Het verbindende thema is “Woar geet ’t opan met Kesmis?” De laatste weken van het jaar zijn een tijd van bezinning. Kijk samen met de kerstmarktbezoekers terug naar wat er achter je ligt en vooruit naar dat wat komt.

Een act kan vele vormen hebben: verhalen vertellen, zingen, musiceren, acteren, dansen, etc. Je kunt alleen een voostelling verzorgen, maar het mag ook met je vrienden of bijvoorbeeld je dansgroep. Bedenk wel dat als je iets met tien personen of meer doet, er weinig mensen naar jouw act kunnen komen kijken of luisteren. Er is namelijk beperkt plek in de knusse tentjes.
Voor een aantal verenigingen is het daarom wellicht lastig om als gehele vereniging mee te doen. Maar hopelijk vind je het leuk om als onderdeel van jouw vereniging of als individu/groepje mee te doen.

Mogelijk zijn er ook een paar binnenlocaties (Grote Kerk, Bolwerk, de Wonne) waar kunst geëxposeerd kan worden en een locatie waar grotere groepen kunnen optreden. Ook hier gaat het om korte acts.
Alles met het thema: Kerstbeleving. En dat kan heel breed uitgelegd worden.

Overigens hoef je niet alle dagen mee te doen. We zoeken mensen die liefst minimaal 2 dagen een act willen doen en die act dan een paar keer. Voor exposities is dat natuurlijk anders.

Wil je meedoen aan deze Culturele Kerstmarkt? Meld je dan aan!
Het artistieke team kijkt vervolgens of jullie idee bij de kerstmarkt past. Je hoeft nog geen uitgewerkt idee te hebben. Met het artistieke team wordt gekeken hoe kleine ideeën gezamenlijk een mooie nieuwe act kunnen worden.
Uit alle ideeën en acts die zij selecteren bieden zij eventueel ook artistieke sturing en productionele steun. En in sommige gevallen een vergoeding voor gemaakte kosten.

Er zijn de komende tijd twee informatie/brainstorm-bijeenkomsten:

  • maandag 21 oktober om 20.00 uur bij café Fellini (inloop vanaf 19.30 uur)
  • dinsdag 29 oktober om  20.00 uur bij de HUB Twente (inloop vanaf 19.30 uur)
    De HUB Twente zit in het oude SLO-pand, achter de bibliotheek (Boulevard 1945 3). De ingang zit aan de busbaan.

Beide avonden geeft het artistieke team uitleg over het concept en de mogelijkheden. Daar kan je ook je ideeën bespreken.

Jullie zijn van harte welkom!
Graag hoor ik via de mail (info@cultuurinenschede.nl) of jullie er bij willen zijn en welke avond je komt.

Als je al een idee hebt wat je bij de Culturele Kerstmarkt zou willen doen, zet dat dan nu al vast op de mail in een paar zinnen! (aan info@cultuurinenschede.nl)