Diversiteit

Back to Events
Event:
Diversiteit
Start
20 oktober 2021 19:30
Einde:
20 oktober 2021 21:00
Geupdate:
30 september 2021
Plek:
online
Adres:
Netherlands

.

.

.

.

.

.

.

.

Aanbod van onze collega-organisatie Sportaal, ook interessant voor cultuurverenigingen:

Diversiteit in sport

Hoe maak je onbesproken zaken bespreekbaar in je vereniging, in je team?

Sport is voor iedereen. Wij vinden dat iedereen met plezier moet kunnen sporten, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Voor jong en oud, diverse etnische en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur. Wellicht zijn sommige van deze aspecten nog niet zo van toepassing op onze leden. Wij vinden het echter zeer belangrijk dat we openstaan voor iedereen en dat iedereen zich welkom voelt. Een veilig sportklimaat waarin we met respect omgaan met verschillen. Een omgeving waarin we begrip creëren in elkaars waarden en standpunten, zodat we altijd met plezier op de sportclub/organisatie komen en blijven komen.

Hoe maak je zaken bespreekbaar die vaak onbesproken blijven. Dit kan zijn: racisme, huiselijk geweld, scheiding van ouders en homoacceptatie. Op een sportclub gaat het om winnen, gelijkwaardigheid, plezier en respect. Hoe zorg je daarvoor? Hoe praten we daarover met elkaar? Welk gedrag spreken we met elkaar af?

Wil je als vereniging hier meer over weten? Meld je dan aan voor deze Studio Sportaal. Klik hier voor meer info en aanmelden.