Inspiratiesessie ‘Nieuw publiek zoeken – en vinden’

Back to Events
Event:
Inspiratiesessie ‘Nieuw publiek zoeken – en vinden’
Start
9 mei 2022 19:30
Einde:
9 mei 2022 21:00
Kosten:
Gratis
Geupdate:
23 april 2022
Plek:
online
Adres:
Netherlands

Elke amateurkunstclub koestert een vaste kern fans die zelden een concert, voorstelling of optreden mist. En terecht natuurlijk. Maar het bereiken van nieuw en ander publiek vinden veel groepen ook heel belangrijk – en dat is net zo terecht. Het levert meer steun op (ook financieel) en het kan een mooie impuls zijn voor het ledenbestand. Aan het werk dus, nieuw! Maar… hoe dan?

De cultuurmakelaars en -coaches uit de provincie Overijssel bieden in samenwerking met Studio Vers Bestuur een online inspiratiesessie op maandag 9 mei aan (aanvang: 19.30 uur), die in het teken staat van het bereiken van nieuw publiek. Tijdens deze avond gaan praktijk en theorie hand in hand.

Drie groepen die zich bezighouden met amateurkunst delen hun ervaringen tijdens de bijeenkomst. De een is al jaren bezig met nieuw publiek bereiken, de ander begint nog maar net. En zo’n eerste stap is moeilijk, wat doe je dan? Hoe begin je? En waar begin je? Wat is er nodig voor de verleiding?

Verder is Ferenc van Damme van Studio Vers Bestuur aanwezig voor de theoretische onderbouwing en voor een aantal algemene tips, tops en flops waarmee alle aanwezigen hun voordeel kunnen doen.

Aanmelden kan tot 8 mei, via dit aanmeldformulier

 

Achtergrondinfo bij deze sessie

In september 2021 hebben hebben we als cultuurmakelaars samen met de Provincie Overijssel en Ferenc van Damme (Studio Vers Bestuur) een webinar gehouden. Dit ging over de veranderende maatschappij en de rol van amateurkunstgroepen daarin.

Als vervolg daarop worden lokale bijeenkomsten gehouden, om verenigingen te helpen bij het opzetten van een proeftuin, en worden er provinciale inspiratiesessies gehouden.

Dit gehele traject noemen we ‘Move on! Amateurkunst in transitie’
Lees hier meer over de overige bijeenkomsten.

 

foto: Studio Vers Bestuur