Inspiratiesessie over Co-creatie

Back to Events
Event:
Inspiratiesessie over Co-creatie
Start
23 juni 2022 19:30
Einde:
23 juni 2022 21:00
Geupdate:
12 juni 2022
Plek:
online
Adres:
Netherlands

Co-creëren? Da’s niet voor bange mensen!

Co-creatie… De laatste jaren kom je overal en nergens dat begrip tegen. Klinkt heel interessant en trendy! Maar is het eigenlijk niet gewoon een modieus woord voor samenwerking? Op donderdagavond 23 juni staat co-creatie centraal in een online sessie voor amateurkunstgroepen in Overijssel. Er zijn praktische voorbeelden, er is aandacht voor de theorie en natuurlijk is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Co-creatie is een bijzonder soort samenwerking. Maar de vraag is dan natuurlijk wat het precies is en waarom je er eigenlijk aan zou beginnen… En als je het dan gaat uitproberen, wat kom je dan in de praktijk tegen? Daarover vertellen drie ervaringsdeskundigen: Diet Gerritsen (dirigent van het Enschedese koor Intervocaal) samen met Audry Hoemakers (projectleider culturele projecten), en Céline Hoex (regisseur van culturele projecten in Zwolle en Enschede). Beiden hebben inmiddels ervaring opgedaan met (muziek)theaterprojecten op basis van co-creatie.

Deze sessie is de derde in een serie van vier onder de noemer ‘Move on – amateurkunst in transitie’. Vorig jaar zijn Overijsselse cultuurmakelaars samen met de Provincie Overijssel bij elkaar gekomen om te praten over de veranderende maatschappij en de rol van amateurkunstgroepen daarin. Hoe blijven we aantrekkelijk voor leden en publiek? Welke rol heeft onze groep binnen de lokale samenleving? Na sessies over het bereiken van nieuw publiek en samenwerking staat de digitale bijeenkomst op 23 juni dus in het teken van co-creatie.

Deelname aan deze avond is gratis.
Aanmelden tot 21 juni via dit formulier.

 

Achtergrondinfo bij deze sessie

In september 2021 hebben hebben we als cultuurmakelaars samen met de Provincie Overijssel en Ferenc van Damme (Studio Vers Bestuur) een webinar gehouden. Dit ging over de veranderende maatschappij en de rol van amateurkunstgroepen daarin.

Als vervolg daarop worden lokale bijeenkomsten gehouden, om verenigingen te helpen bij het opzetten van een proeftuin, en worden er provinciale inspiratiesessies gehouden.

Dit gehele traject noemen we ‘Move on! Amateurkunst in transitie’
Lees hier meer over de overige bijeenkomsten.