Training Succes begint bij de basis: de nut en noodzaak van missie en visie

Back to Events
Event:
Training Succes begint bij de basis: de nut en noodzaak van missie en visie
Start
28 september 2023 18:30
Einde:
16 november 2023 22:30
Geupdate:
12 september 2023
Plek:
diverse locaties in Overijssel
Adres:
Netherlands

Deze cursus wordt aangeboden vanuit Rijnbrink.

Kijk voor meer info over locatie, data en het aanmeldformulier op www.rijnbrink.nl/amateurkunstenaar/
Let op: aanmelden voor het webinar kan tot 26 september. Aanmelden voor een trainingsavond kan tot 10 oktober.

Inhoud training:

Op 28 september 2023 vindt er een interactief webinar van één uur plaats. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op het nut, de noodzaak en de voordelen van een passende missie en visie voor je vereniging.

Daarna kan je een trainingsavond op locatie volgen, waarbij je zelf actief aan de slag gaat. Het webinar en de trainingsavonden worden verzorgd door Liane van Dijkhuizen.

Het webinar
Met het webinar  willen we je inspireren om aan de slag te gaan met je missie en visie. We moedigen je aan om deze kritisch te bekijken en te onderzoeken of ze nog steeds relevant zijn in een veranderende wereld.
Als jouw vereniging nog geen missie en visie heeft, of als deze al wat ouder is, ontvang je tijdens dit webinar enige informatie over de te nemen stappen richting een missie.

Je krijgt praktische tips en inzichten over het belang van een missie en visie. Bovendien zul je collega’s van andere verenigingen ontmoeten en er is eventueel gelegenheid om met hen in gesprek te gaan. Zo kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren.

Na het webinar bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de vijf ‘bouw je missie’ trainingsavonden in  november. Tijdens het webinar ontvang je gedetailleerde informatie over de inhoud en werkwijze van deze trainingen.

We nodigen je van harte uit om deel te nemen aan dit waardevolle webinar. Samen zetten we de eerste stap naar een sterke missie en visie, die de basis vormen voor het succes van jullie vereniging.

De trainingsavonden
Aan de slag! Tijdens de training behandelen we in 6 stappen de missie en visie, waarom dit belangrijk is en wat het voordeel hiervan is.

  • Wat is de identiteit van de vereniging?
  • De missie wordt gebouwd (Is deze er al? Hoe oud is de missie? Waar staan we voor?)
  • De wereld verandert, wat betekent dit voor jullie vereniging?
  • Kwaliteiten (kernwaarden) en valkuilen worden in kaart gebracht
  • Doelen worden bepaald en doelstellingen worden uitgewerkt
  • De visie wordt beschreven
  • Eventuele opdrachten worden meegegeven om in de praktijk toe te passen (praktijkhuiswerk)

Naast 1 fysieke trainingsavond ontvangen de deelnemers 1x per maand (1x na afloop van de trainingsavond en 2x in de 2 maanden daarop volgend) een action werkmail. Dit om jullie te stimuleren zelf nog verder aan het werk te gaan.