Workshop Crowdfunding

Back to Events
Event:
Workshop Crowdfunding
Start
28 oktober 2021 19:30
Einde:
28 oktober 2021 21:00
Geupdate:
11 juli 2021
Plek:
online en fysiek
Adres:
fysieke bijeenkomst is in Enschede, Netherlands

Op de avond van 28 oktober wordt de workshop Crowdfunding gegeven door Micha van de Water, crowdfunding expert. Deze hybride sessie (online en fysiek in de zaal te volgen) begint om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21 uur.

Er is plek voor maximaal 10 verenigingen, die elk met max twee personen kunnen deelnemen aan de workshop. Deelname kost €10,- per vereniging. Hiervoor ontvangt men:

  • deelname aan de workshop, én
  • de twee boeken over Crowdfunding geschreven door de docent.
    Zie

Over crowdfunding

Crowdfunding is veel meer dan een alternatieve manier van financieren. Het is een marketing-instrument, dat je naast het benodigde geld, ook ambassadeurs, goodwill, naamsbekendheid, klanten en een ideale marktintroductie kan opleveren.

Na deze workshop ben je in staat om te bepalen wat crowdfunding voor jou en jouw organisatie kan betekenen. Maak je netwerk tot ambassadeur van jouw organisatie.

Tijdens deze workshop ga ik in op het fenomeen crowdfunding en bespreek ik op interactieve wijze de factoren die van belang zijn voor een succesvolle campagne. Aan de hand van voorbeelden, achtergrondinformatie én jullie ideeën laat ik je kennis maken met de kracht van crowdfunding. Het is onmogelijk om tijdens deze workshop alle facetten te behandelen, maar ik garandeer je dat je na afloop geïnspireerd aan de slag zult gaan met jouw dromen.

Ik zal ook aangeven dat crowdfunding zeker niet eenvoudig is. Het is hard werken en laat zich het beste vergelijken met een korte, maar intensieve marketingcampagne. Alles moet op elkaar afgestemd zijn en een goede voorbereiding is essentieel voor succes. De energie die hierbij vrijkomt (bij jou én bij jouw omgeving) maakt het echter ruimschoots de moeite waard. Door gezamenlijk de schouders te zetten onder de plannen blijken zelfs stoutste dromen haalbaar te zijn!

Ik ben ruim 10 jaar actief als crowdfundingspecialist en krijg energie van de ondernemende mensen, die ik dagelijks mag begeleiden. Mijn ruime ervaring als o.a. bankier, ondernemer, businesscoach en marketeer stelt mij in staat om als regisseur en sparringpartner een bijdrage te leveren aan de realisatie van jouw plannen. Veel zullen we samen binnen je netwerk op kunnen pakken. Voor de rest heb ik de toegang tot een uitgebreid arsenaal van specialisten, die jouw campagne tot een succes zal maken. Durft jij de uitdaging aan?!

Micha van de Water
Move Your Crowd

Praktische info

Doelgroep: culturele verenigingen uit de gemeenten Almelo, Dinkelland, Enschede, Oldenzaal en Tubbergen.

Aanmelden: per email via quinta@cultuurinenschede.nl en op volgorde van binnenkomst.

Locatie:

  • fysiek: om op locatie aanwezig te zijn tijdens de workshop is het goed om alvast te weten dat dit in Enschede is. Meer info volgt na aanmelding en bevestiging van deelname.
  • online: de workshop wordt live gestreamd. Na aanmelding en bevestiging van deelname krijg je een linkje om de stream te kunnen volgen.

Betaling: instructies over de betaling (vooraf) volgt na aanmelding per e-mail.

Organisatie

De organisatie is in handen van de cultuurmakelaars van de gemeenten Almelo, Dinkelland, Oldenzaal, Tubbergen en de cultuurcoach van de gemeente Enschede. Ze werken ter ondersteuning van het culturele veld, en trekken hierin ook samen in op. Deze workshop crowdfunding is daar een praktisch voorbeeld van.