Schrijf je eigen column

Dit project liep in het seizoen 2011/2012. Daarna is het overgegaan in het project Uittip.

Schrijf je eigen column is een gezamenlijk project van dé weekkrant Huis aan Huis Enschede en de Cultuurcoach. De resultaten daarvan zijn iedere week op de site van de weekkrant te vinden onder de titel ‘Beleef cultuur met..’.

Wil je eens weten hoe het achter de schermen van een toneelvereniging toegaat of hoe een koor toeleeft naar hun concert? Dat kan op de site van Huis aan Huis. ‘Beleef cultuur met….’ Dat is de nieuwe online rubriek waarin diverse amateurkunstverenigingen uit Enschede hun belevenissen gaan delen. Elke vrijdag is er op www.huisaanhuisenschede.nl een nieuwe aflevering van ‘Beleef cultuur met….’ te vinden.

De online rubriek vloeit voort uit de samenwerking tussen dé weekkrant Huis aan Huis Enschede en de Cultuurcoach Enschede. Verenigingen vinden het vaak moeilijk om aandacht te krijgen voor hun voorstelling, uitvoering of tentoonstelling. Vandaar dat we hen op de website van Huis aan Huis een podium bieden om te laten zien hoe boeiend en veelzijdig de amateurkunst in Enschede is.
Het mes snijdt aan twee kanten, want ook de lezers ontdekken hoe geweldig leuk het is om lid te zijn van een culturele vereniging. Bovendien is de amateurkunst groot in Enschede. Er gebeurt zo veel! Maar je moet het wel weten. We hopen dat de lezers er achterkomen dat er veel meer te doen is in Enschedese dan ze denken.

Deelnemers op dit moment zijn: Fred Bosman (Enschedees Vrije Toneel), Riet Strijker (Oratoriumkoor ECOK), Margot Vermeulen (toneelvereniging Thalia), Anita Spijker (Studio ‘65) en Ben Burgers (Symfonia Jong Twente). Alle columns van de laatste tijd vindt u op de volgende pagina ….

Heeft u ook belangstelling om een keer een column te schrijven over uw vereniging? Meldt uw interesse bij Cultuurcoach Jacintha via het contactformulier.