Sjors Creatief

Vanaf het schooljaar 2017-2018 is Sportaal gestart met Sjors Sportief. Dit is een sportkennismakingsconcept waarbij basisschoolleerlingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met sport. Er deden 58 sportaanbieders en 1.500 kinderen mee!

In het schooljaar 2018-2019 haakt ook Cultuur in Enschede aan en starten we met Sjors Creatief. Kinderen kunnen naast sportactiviteiten dan ook kiezen voor creatieve/culturele activiteiten.

De weg naar de plaatselijke voetbalclub weten kinderen vaak wel te vinden, maar er is nog zoveel meer te doen. Hier speelt Sjors perfect op in en dat blijkt wel uit de cijfers en statistieken: kinderen kiezen vaak meerdere activiteiten om te proberen, ook minder bekende activiteiten zoals bijvoorbeeld schaken. Sjors Sportief en Creatief lopen inmiddels al in diverse gemeenten in Nederland.

Kennismaking voor kinderen

Sport- en cultuuraanbieders plaatsen hun aanbod op de website van Sportstimulering Nederland.
Dit aanbod komt vervolgens per deelnemende gemeente op de site van Sjors Sportief te staan én wordt verzameld in een gedrukt programmaboekje.

Alle basisschoolkinderen in Enschede (13.000!) ontvangen vervolgens in oktober een exemplaar van het Sjorsboekje, waar het sport- én cultuuraanbod in staat. Met het boekje in de hand kunnen ze zich rustig orienteren op het aanbod en zo hun talenten ontdekken. Het drukken van de boekjes en de verspreiding daarvan naar alle scholen verzorgen wij (Sportaal en Cultuur in Enschede).

Via de website www.sjorssportief.nl kunnen de kinderen zich dan aanmelden voor een of meer van de vele activiteiten. Ze kunnen meteen zien wanneer en waar hun favoriete activiteit gegeven wordt, ze kunnen zich ook aanmelden voor meerdere activiteiten. Aan de meeste activiteiten kunnen ze gratis deelnemen, sommige aanbieders vragen een kleine bijdrage.

Het aantal inschrijvingen ligt hoog: vele kinderen komen een kijkje in de keuken nemen bij een sportvereniging of culturele aanbieder. 20% wordt ook nog eens lid, waarmee structurele deelname wordt bewerkstelligd.

Doe mee – bied ook activiteiten aan!

Als cultuuraanbieder krijg je de kans om aankomend schooljaar jouw activiteiten te promoten door kennismakingsactiviteiten aan te bieden. Deelname voor jou is gratis!

Je kunt jouw activiteit(en) aanbieden via sportstimulering.nl. Hoe dit in zijn werk gaat, vind je uitgebreid beschreven in onderstaande brief.

Die brief is gericht aan sportverenigingen, maar voor jullie is de werkwijze precies hetzelfde.

Een voorbeeld van het Sjors Sportief boekje van vorig jaar vind je als digitale variant hier: https://issuu.com/sjorssportief/docs/enschede

Doe je mee?

Een kans om niet te missen!

Ook komend schooljaar gaan we langs alle basisscholen om de boekjes in groep 1 t/m 8 uit te delen. Hoe vaak krijg je de gelegenheid om je vereniging /organisatie onder de aandacht te brengen van 13.000 kinderen?

Heb je vragen? Mail naar jacintha@cultuurinenschede.nl