Culturele initiatieven voor en met asielzoekers in Enschede

Een dezer dagen verwacht het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) de eerste mensen in de noodopvanglocatie aan de Getfertsingel. De asielzoekers zijn gebaat bij activiteiten die aansluiten op hun vragen en persoonlijke situatie. Om daar goed op in te kunnen spelen is M-Pact, met steun van de gemeente Enschede en het COA, aan de slag gegaan om alle initiatieven en activiteiten op elkaar af te stemmen en in goede banen te leiden.

Ons doel is te voorkomen dat het vrijwilligerswerk chaotisch wordt en dat organisaties en particulieren ieder voor zich aan de slag gaan, zonder van elkaars activiteiten af te weten. Door gezamenlijk op te trekken kunnen we een mooi, gericht aanbod creëren.

Veel bewoners en vrijwilligersorganisaties willen graag iets doen om de asielzoekers te helpen en kennis te laten maken met onze cultuur. Dat geldt ook voor de wereld van kunst en cultuur.
Mocht u de komende maanden activiteiten organiseren op cultureel gebied waar asielzoekers bij kunnen aansluiten, laat het ons weten en we gaan graag met u hierover in gesprek.
Meld u dan via onderstaande contactgegevens.

Contactpersoon: Khadija Amrani
Tel: 053 – 4323304 / 06-86818409
Mail: khadija.amrani@vrijwilligers053.nl
Meer informatie: www.m-pact.nl

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht