Gezocht: projecten voor Service Learning

Service Learning biedt studenten de kans om in groepsverband bezig te zijn met voor hen én voor de samenleving betekenisvolle activiteiten. Kenmerken van zulke activiteiten zijn: bedenken, ontwikkelen, onderzoeken, toepassen, implementeren, bouwen, verbinden. Service Learning is geen vervanging voor een individuele stage, maar er zijn wel overeenkomsten. Ook bij Service Learning staat ervaring opdoen in de praktijk centraal. Het verschil: terwijl voor een stagiair doorgaans een werk-/leeromgeving wordt gecreëerd, gaat een deelnemer aan Service Learning aan het werk in een authentieke, bestaande situatie – hij begint meteen met leren in de werkelijkheid.

Bij Service Learning in Overijssel ligt de nadruk op het helpen en ondersteunen van organisaties in de non-profitsector die met vrijwilligers werken. Daarbij gaat het om organisaties die geheel bestaan uit vrijwilligers én om gemengde organisaties waar zowel betaalde professionals als vrijwilligers werken.

In september wordt begonnen met een tweede seizoen Service Learning. De samenwerking tussen Arcon, Hogeschool Saxion en Windesheim biedt veel mogelijkheden.

Arcon is nu dringend op zoek naar twintig projecten in de vrijwilligerssector die door studenten uitgevoerd kunnen worden.
“Vrijwilligerssector” vullen ze heel breed in. Het kan gaan om verenigingen, clubs, welzijnsorganisaties, zorginstellingen maar ook bijvoorbeeld overheden die bezig zijn met de WMO waar de burger (vrijwillig) van alles moet gaan doen.

Meer informatie op de site van Arcon.

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht