HaFaBra-concerten: amateurs, professionals en liefhebbers verbonden door muziek!

Vele beroepsmusici van het Orkest van het Oosten zijn opgegroeid en muzikaal onderwezen bij de plaatselijke muziekverenigingen (Harmonie, Brassband of Fanfare Orkest) waar ze opgroeiden. Hier liggen hun muzikale roots!

Het Orkest van het Oosten maakt de cirkel weer rond en keert terug naar die roots. Ze is in de afgelopen periode de provincie ingetrokken om samen met 8 lokale verenigingen concerten voor te bereiden. Deze voorbereiding bestond o.a. uit workshops en masterclasses van orkestleden en van de dirigent van het Orkest van het Oosten en een ‘kijkje in de keuken’ bij een repetitie van het Orkest van het Oosten in Enschede.

De concerten zullen plaatsvinden op 23 november (Diepenveen), 24 november (Hengelo) en 25 november (Heino). Niet in de gebruikelijke concertzalen maar juist bij de verenigingen; terug in een cultureel centrum, een industriehal en ‘op de boer’. Deze locaties zullen het decor vormen voor een concert in het eigen dorp of stad. Een decor dat de liefde en passie voor muziek voor jong en oud, amateur en professional bij elkaar zal brengen.

Deze concerten zijn daarmee een prachtig voorbeeld van de verbindende functie en waarde tussen de Overijsselse HaFaBrawereld en Het Orkest van het Oosten.

Programma concerten

  • De plaatselijke muziekverenigingen spelen voor de pauze een programma. Een musicus uit het Orkest van het Oosten zal hierbij ook met hun soleren.
  • Het Orkest van het Oosten verzorgt het programma na de pauze waarbij o.a. de dirigent(en) van de organiserende muziekverenigingen een werk mogen dirigeren.
  • Er zal ook nog een gezamenlijk werk uitgevoerd gaan worden als finalewerk van het concert, waardoor de samenwerking nog in grotere vorm gestalte krijgt. Dit finalewerk is speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd door de Overijsselse componist Carl Wittrock.

Voor meer info

 

Teaserlink Hafabra-concerten OvhO: https://www.youtube.com/watch?v=hzibePYkc20 

 

 

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht