Help ons de robotdroom waar te maken

Bericht van TETEM Kunstruimte:
Natuurlijk gaat er niets boven het ‘in het echt’ naar kunst kijken. Maar als dat op de een of andere manier niet mogelijk is, is kijken via een speciale robot een interessant alternatief.

Een paar maanden geleden… Bij TETEM kunstruimte, tijdens de opening van een tentoonstelling, is een proefopstelling van de ISY (I See You) robot te zien. De vader van één van de medewerkers logt vanuit Bulgarije via internet in op het systeem van de robot. Hij stuurt de robot door de ruimte, bekijkt de kunstwerken én voert een gesprek met zijn dochter en enkele kunstenaars.

De aanwezigen kijken verbaasd naar dit rijdende en pratende apparaat (het ziet eruit als een IPad op het onderstel van een Segway) en vragen zich af wat dit is. Als men doorkrijgt hoe het werkt reageert iedereen enthousiast: bijzonder om op deze manier naar kunst te kijken en contact te maken.

Iedereen was het er over eens: de proefopstelling is geslaagd!
TETEM wil de robot dan ook graag aanschaffen.

Draag jij ook bij?
We zijn overtuigd van de positieve werking en het nut van de robot. Om onze robotdroom te verwezenlijken hebben we geld nodig. Door mee te liften met een project van Universiteit Twente, is de aanschaf van de robot haalbaar.

We nodigen je van harte uit om ook een stukje van de robot te financieren. Uiteraard laten we je als donateur als eerste weten waar je straks kunt inloggen om via de robot een kijkje te nemen bij het Maker Festival of TETEM kunstruimte.

Kijk voor meer informatie op de site (inclusief mooi filmpje!) en steun een stukje van de robot:
voordekunst.nl

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht