Hulp bij verduurzamen maatschappelijk vastgoed

Energie besparen, verduurzamen en van het gas af. We krijgen er allemaal mee te maken. Zowel particuliere huiseigenaren, ondernemers en eigenaren van maatschappelijk vastgoed. Voor die laatste groep, waar ook culturele instellingen onder vallen, is het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed van de provincie Overijssel gestart.

Advies en ondersteuning op maat
Eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed krijgen de komende jaren hulp bij het verduurzamen van hun vastgoed. Omdat deze groep vaak wel wil verduurzamen, maar niet de kennis en capaciteit heeft om ermee aan de slag te gaan. Met advies en ondersteuning op maat helpen coaches en specialisten eigenaren bij onder andere het in beeld brengen van de stappen die gezet kunnen worden en het maken van een plan van aanpak. Maar ook bij financieringsmogelijkheden en het vinden van een uitvoerende partij.

Wie komen in aanmerking?
Culturele instellingen met maximaal 10 gebouwen in eigendom en een ANBI-status kunnen deelnemen. Daarnaast komen ook kleinere gemeenten, PO- en VO-scholen, langdurige zorginstellingen en buurthuizen in aanmerking.

Medio 2022 komt er een landelijke subsidieregeling beschikbaar om de verduurzamingsplannen gedeeltelijk te kunnen financieren. Het ontzorgingsprogramma is een initiatief van de Rijksoverheid en wordt in iedere provincie aangeboden. Met als doel om het verduurzamen van klein maatschappelijk vastgoed te versnellen.

Lees meer over het Ontzorgingsprogramma Maatschappelijk Vastgoed

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht