Kijk Kunst! Voor het Raam

Bericht van de landelijke WAK-organisatie:

Tijdens de Week van de Amateurkunst organiseert WAK NL de grootste expositie van beeldende kunst ooit van Nederland. Iedereen kan meedoen en deelname is gratis!

Heel Nederland wordt tijdens de WAK één grote expositieruimte en elke amateurkunstenaar kan in deze ruimte zijn werk aan het grote publiek tonen. Bovendien is er een bijzondere prijs te winnen.

Hoe doe je mee?
Deelname is heel eenvoudig. Kies een van je kunstwerken uit en plaats het voor het raam van je woning, of in een winkel of in een andere ruimte. Plaats het zodanig dat je het van buitenaf kunt zien. Plak de poster van “Kijk Kunst! Voor het Raam” goed zichtbaar bij het kunstwerk en je doet mee aan de expositie!

Elke vorm van kunst kan je zo in de etalage plaatsen en laten bewonderen door nieuwsgierige voorbijgangers. Heel Nederland wordt op deze manier een grote expositieruimte waarin kunstliefhebbers naar hartenlust kunnen rondwandelen, fietsen of rijden. Sluitingstijden zijn er niet, tenzij de kunstenaar het gordijn dicht doet.

Wedstrijd
Door een foto te maken van je expositie en deze in te sturen via de website www.waknederland.nl doe je mee aan de wedstrijd en ding je mee naar de prijzen. De poster van de WAK moet wel op de foto te zien zijn. Deze poster kan je binnenkort downloaden op www.waknederland.nl

De prijzen
Uit alle foto’s van exposities wordt door een vakkundige jury onder voorzitterschap van Frank Welkenhuysen (bekend van Tussen Kunst en Kitsch) een voorselectie gemaakt. Hierbij wordt gelet op de kwaliteit van het kunstwerk, de creativiteit en op de wijze van tentoonstellen. De kunstenaars van deze werken worden met hun werk uitgenodigd in Museum IJsselstein op 15 juni waar door de jury de 10 winnaars worden gekozen. De kunstwerken van deze winnaars worden van 3 tot en met 27  juli geëxposeerd in Museum IJsselstein. Voor winnaars wordt een atelierbezoek georganiseerd bij een bekende kunstenaar. De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op 6 juli.

Download de poster en doe mee aan de Grootste Expositie van Nederland!

1 reactie op “Kijk Kunst! Voor het Raam”

  1. Rosita vandenbempt schreef:

    Heel leuk intiatief.
    Doe zeker mee!

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht