Maatschappelijke stage

Bericht van de coördinator Maatschappelijke Stage:

Donderdag 17 september 2015 is de dag dat de MaSmarkt  (maatschappelijke stagemarkt) van 14:30 tot 16:30 weer gaat plaatsvinden bij Cinestar in Enschede. Inmiddels is het alweer de zesde editie.

De scholen van het voortgezet onderwijs in Enschede hebben met zijn allen besloten dat de Maatschappelijke Stage een onderdeel blijft van het onderwijsprogramma. In Enschede wordt de Maatschappelijke Stage gelukkig voortgezet. Zonder organisaties geen Maatschappelijke Stage! Wij hopen dan ook dat uw organisatie het komend schooljaar stageplekken aanbied. De MaSmarkt is een zeer geschikte plek om uw organisatie te promoten.

Hier leest u meer informatie over hoe u uw organisatie kunt aanmelden (tot 5 juli 2015) voor deelname aan deze MaSmarkt. Tijdens de MaSmarkt is er plek voor 50 organisaties. De ervaring leert inmiddels dat de meeste leerlingen tijdens de MaSmarkt een plek vinden voor hun maatschappelijke stage. Wanneer u als organisatie graag maatschappelijke stagiaires binnen uw organisatie wilt hebben dan raad ik u aan om uw organisatie aan te melden voor de MaSmarkt. Ook wanneer u later in het schooljaar pas stagiaires nodig heeft. Afspraken over de maatschappelijke stage voor het schooljaar 2015/2016 kunnen tijdens de MaSmarkt gemaakt worden.

MaSmarkt
De MaSmarkt is een ontmoetingsplek voor 3de jaars leerlingen en stagebiedende organisaties. De leerlingen zijn afkomstig van alle voortgezet onderwijs scholen uit Enschede. Dus van het praktijkonderwijs tot en met het vwo. U ontmoet in een middag meerdere leerlingen, die op zoek zijn naar een maatschappelijke stageplek. Tijdens de MaSmarkt heeft de leerling een digitaal ingevuld visitekaartje en een afsprakenformulier bij zich. Het visitekaartje laat de leerling achter bij de organisatie waar hij een match mee kan en wil maken. Zo heeft u direct alle benodigde gegevens van de leerling. Nadat het afsprakenformulier door u  is ingevuld, is de match een feit. Deelname aan de MaSmarkt is kosteloos.

Aanmeldingsformulier MaSmarkt.
Op het aanmeldingsformulier (zie bijlage) wordt o.a. gevraagd of u kort iets over uw organisatie en de inhoud van de vacatures kunt zeggen. Deze informatie komt in het MaSmarktboekje te staan. Dit boekje wordt vooraf met de leerlingen op school besproken. De leerlingen komen zo goed voorgelicht op de MaSmarkt waardoor ze tot een goede match kunnen komen.  Het is daarom belangrijk dat u zich op tijd aanmeldt, zodat de gegevens van uw organisatie kunnen worden meegenomen in dit voorlichtingsboekje.

Aanmelden
De aanmelding ontvangen wij graag retour voor 5 juli. Dit kunt u mailen naar h.dellemann@enschede.nl (dubbel n!). In verband met de zomervakantie is het uiteraard ook mogelijk om u alvast aan te melden en na de zomervakantie het ingevulde aanmeldingsformulier na te sturen. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u natuurlijk ook altijd contact opnemen via de mail of telefonisch (06-18844878) met Heidi Dellemann, makelaar maatschappelijk stage Enschede.

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht