Optreedmogelijkheden

Er zijn een aantal mogelijkheden voor individuen en groepen om op te treden:

 1. Optreden op het NS station
  Vanuit de WAK Enschede werken we samen met de WAK Hengelo en de NS.
  Op zaterdag 9 juni zal een Hengelo’s koor tussen ongeveer 11.00 en 12.00 uur een optreden geven in het station van Hengelo. Dit om reizigers te verblijden met mooie muziek en hen te attenderen op de WAK.
  .
  In Enschede willen we graag hetzelfde doen!
  Welk koor heeft interesse om op 9 juni tussen 11.00 en 12.00 uur in het station van Enschede bij de piano op te treden?
  Het optreden hoeft geen uur te zijn, in overleg bepalen we hoe lang jullie optreden.
  Interesse? Meld je uiterlijk 22 mei bij info@cultuurinenschede.nl
  .
 2. Optreden bij de opening van de Decathlon
  Jullie hebben wellicht al gezien of gelezen dat binnenkort de Decathlon wordt geopend in de Zuidmolen. Om precies te zijn: de opening is op woensdag 6 juni. En laat dat nu tijdens de WAK zijn!
  .
  Decathlon geeft amateurgroepen de mogelijkheid om korte optredens te verzorgen tijdens hun drukke openingsdag, tussen 11.00 en 17.00 uur.
  .
  Ze hebben specifiek interesse in:
  – een percussiegroep voor de opening om 11.00 uur
  – lopende muziekgroepen (eventueel met majorettes) en dansgroepen die op het plein voor de winkel willen optreden ergens overdag
  – een sneltekenaar
  Interesse? Meld je uiterlijk 25 mei bij info@cultuurinenschede.nl 
  .
 3. Oproep Haverstraatpassage
  “Jaarlijks organiseert de Haverstraatpassage in Enschede een kerstmarkt.Voor deze kerstmarkt zoeken wij ook muziek (muziekgroepen / bandjes), koren of theatergroepen die iets in het kader van kerst kunnen en willen doen om de sfeer in de straat naar een hoogtepunt te brengen.We hebben gemerkt dat theater en muziek mensen trekt en dat er altijd een grote opkomst is van publiek omdat alle winkeliers in de straat samen én elk apart dit groots delen op hun social media. Het is dus ook een mogelijkheid om jezelf als artiest in de kijker te zetten!”
  .
  Wil jij hiervan een onderdeel zijn op 15 en/of 16 december, tussen 12-17 uur? Laat het dan weten!
  Mail jouw interesse uiterlijk 25 mei naar info@cultuurinenschede.nl.
  Wij bundelen de aanmeldingen en sturen dit door aan de contactpersoon van de Haverstraatpassage.
  .
 4. Twentse Landdag
  Zondag 23 september is de volgende editie van de Twentse Landdag. De dag waarop stad en platteland elkaar ontmoeten, in het Ledeboerpark.
  Bezoekers kunnen van 10:00 tot 17:00 uur genieten van landelijke en culturele activiteiten in een prachtige, groene omgeving. De toegang is gratis. Ze kunnen streekproducten van de boerderij proeven, kennismaken met diverse agrarische en plattelandsorganisaties en de jongveekeuring bezoeken. Voor kinderen zijn er ook allerlei activiteiten.
  .
  En net als drie jaar geleden is er een overdekt podium van ongeveer 5×6 m., voor zang, dans, muziek, etc.
  Heb je interesse om daar op te treden en jezelf zo te presenteren aan een nieuw publiek?
  Mail dan jouw interesse uiterlijk 25 mei naar info@cultuurinenschede.nl
  .
 5. Meedoen aan de sfeervolle Stadsherberg
  In de dagen voor Kerst wordt de Burgerzaal van het Enschedese stadhuis omgetoverd in een sfeervolle culturele herberg. Hier kan het publiek aan tafel schuiven voor een praatje, hapje, drankje en een programma vol optredens en creatieve workshops. De zaal wordt aangekleed met lange tafels, een bar en een gezellige huiskamer.
  .
  Op het bordes van de Burgerzaal kunnen koren, bands en ensembles optreden. Ook buiten onder de bogen van het stadhuis en op het Ei van Ko zijn optreedmogelijkheden. De organisatie regelt de faciliteiten.
  Zing je christmas carols, mooie wintersongs, top 2000 meezingers of staan jazz, (licht) klassiek en folkmuziek op je programma en wil je die graag in deze sfeervolle Stadsherberg ten gehore brengen? Geef dan je interesse aan via audry@culturelezondagenschede.nl.
  .
 6. Muzikale families en vrienden gezocht
  Het duurt nog even, maar we doen nu al een leuke oproep! Heb je een muzikale familie of speel/zing/jam je weleens met vrienden van diverse generaties? Dan is dit iets voor jou!
  .
  De laatste Culturele Zondag van het jaar op 4 november heeft als thema Het Zilverfestival: voor en door actieve 65plussers. Dit festival is al 2x eerder gehouden en het Generatiepodium was daar een succesvol onderdeel van.
  .
  Op dit podium treden muzikale families en vriendengroepen op waarvan ten minste 1 lid 65plus is. De bands en ensembles wordt gevraagd om in ieder geval één nummer te spelen uit de tijd van de 65plussers en 1 nummer uit de tijd van het jongste bandlid. Heb je interesse om mee te doen? Mail dan naar audry@culturelezondagenschede.nl.
  .
 7. Gratis workshop Verhalen Vertellen 
  De introductiecursus Verhalen Vertellen is op 26 mei. Zie ook de poster.
  De aanmeldtermijn hiervoor is verlengd. Wil je meedoen?
  Meld je uiterlijk a.s. zondag 20 mei via info@cultuurinenschede.nl
  .
 8. Dag van het Werkplezier
  Bericht van de organisatie:
  Op dit moment lopen 1 op de 7 werkende Nederlanders het risico om in een burn-out terecht te komen. Dit kunnen wij niet aanzien! We geloven dat iedereen recht heeft op een gelukkig werkleven en hebben om deze reden de Dag van het Werkplezier in het leven geroepen. Dit jaar zal die plaatsvinden op vrijdag 8 juni.
  .
  De Dag van het Werkplezier is een jaarlijks terugkerend event waarbij we op een positieve manier licht schijnen op het onderwerp werkstress. Vanuit de filosofie van de Positieve Psychologie richten we onze aandacht op het versterken van wat goed gaat in plaats van de aandacht te richten op het bestrijden van wat niet goed gaat! Dus niet het bestrijden van stress, maar het stimuleren van werkplezier en een positieve manier van omgaan met stress.
  Op de Dag zullen er inspiratiesessies zijn, workshops en sprekers. Alles om de energie te boosten en je te laten zien dat werk heel leuk kan zijn!
  Alle activiteiten van dit evenement zullen plaatsvinden in de Grote Kerk (plenair), het Stadhuis en 2 locaties van Concordia.
  .
  Praktisch:
  Omdat de Dag van het Werkplezier in de WAK-week valt, bieden we individuen / groepen de mogelijkheid om bij één of enkele momenten op deze dag op te treden. Denk bijv. aan de start van de dag of tijdens de lunch, als de diverse deelnemers aan de dag samenkomen.
  De organisatie denkt daarbij aan dans-, theater-, zang- of muziekgroepen die passen bij het thema Werkplezier… met een rebels en revolutionair randje.
  Interesse? Mail uiterlijk 25 mei naar info@wakenschede.nl

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht