Resultaten impact Corona op Culturele Sector Enschede

Afgelopen mei heeft er onder alle amateurverenigingen én professionele instellingen in Enschede een onderzoek plaatsgevonden naar de impact van Corona op de culturele sector.
Van de 150 amateurverenigingen hebben 39 verenigingen (26%) deelgenomen. Hierdoor heeft dit een behoorlijk volledig beeld opgeleverd van de financiële gevolgen én alle overige effecten die Covid-19 heeft in het culturele veld.

Op 22 juni zijn deze resultaten gepresenteerd tijdens een bezoek van Minister van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) aan Enschede. Hierna heeft de Gemeente Enschede deze resultaten gedeeld met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, om zo bij te dragen in de landelijke lobby voor een steunpakket voor de culturele sector. Inmiddels zijn hier gelukkig de eerste steunmaatregelen uitgerold. Een deel van de professionele instellingen kan hier momenteel gebruik van maken.

Op 14 september heeft er een rondetafelgesprek plaatsgevonden met een groot aantal spelers uit de Culturele Sector en de Gemeenteraad van Enschede. Naast een presentatie van al deze resultaten, konden alle deelnemers laten horen welke problemen zij ondervinden en welke hulp zij hierbij kunnen gebruiken van het gemeentebestuur.

Via deze weg wil de Gemeente Enschede iedereen die heeft bijgedragen aan dit onderzoek nogmaals danken. Deze informatie is zeer waardevol in deze hectische tijd.
De resultaten zijn samengevat in onderstaande infographic (pdf)

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht