Sjors Sportief en Sjors Creatief van start in gemeente Enschede

Sjors Sportief en Creatief Zomer

Alle kinderen uit het basisonderwijs in gemeente Enschede ontvangen in de week van 8 oktober weer het Sjors Sportief & Creatief boekje. In dit boekje staan sportieve en creatieve workshops waaraan leerlingen kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten. Een leuke manier voor kinderen om zich te oriënteren op het gebied van sport en cultuur! Vorig schooljaar schreven zich maar liefst 1500 kinderen in, wat een succes! Sjors is enorm populair onder de basisschooljeugd.

Op deze manier hoeven leerlingen niet direct lid te worden van een vereniging, maar maken ze op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met een activiteit. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn. Basisschoolleerlingen uit groep 1 t/m 8 schrijven zich vanaf 8 oktober in voor activiteiten via www.sjorssportief.nl.

Uitbreiding Sjors Creatief
Kinderen uit de gemeente Enschede kunnen kennismaken met 70 aanbieders die bijna 700 activiteiten aanbieden zoals atletiek, badminton, dansen, lasergamen, paardrijden, turnen, scouting en tennis. Er is nu ook aan de creatieveling gedacht, denk hierbij aan theaterles, muziek maken, tekenen en schilderen, taartjes maken en knutselen. Kortom keus genoeg! Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Meer informatie?
Sportaanbieders kunnen voor vragen of meer informatie contact opnemen met Sportaal, Manon Huinink, m.huinink@sportaal.nl of  06 – 144 283 99. Culturele en creatieve aanbieders kunnen contact opnemen met Cultuurcoach Jacintha Blom, jacintha@cultuurinenschede.nl

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht