Sjors Zomer

Sjors Sportief en Creatief Zomer
Doe je mee met een speciale Sjors Zomer editie?

Word jij ook blij van kinderen die zich goed kunnen vermaken? Kinderen die lekker sporten of graag muziek maken. Kinderen die graag iets onderzoeken of geïnteresseerd zijn in technologie. En kinderen die ontdekken dat ze goed zijn trompet spelen of toch tekenen leuker vinden.

In Enschede bieden we via het bekende concept van Sjors deze zomer de mogelijkheid om alle kinderen en jongeren tot 15 jaar kennis te laten maken met allerlei sporten en creatieve activiteiten.

 

Sjors Zomer?

Ja, Sjors Zomer. Het zomerse zusje van Sjors Sportief & Sjors Creatief. Die twee ken je al en nu is de Sjorsfamilie uitgebreid met Sjors Zomer.

Het concept is hetzelfde, alleen nu voor allerlei dagactiviteiten in de zomervakantie. De activiteiten mogen dus ook net even anders zijn dan de naschoolse activiteiten die je het hele jaar door aanbiedt.

Er zijn ook drie nieuwe partners die meedoen aan Sjors Zomer, dat zijn welzijnsorganisatie Alifa, de Stichting Enschedese Speeltuinen en het Viva-comité. Ook de aanbieders van wetenschap- en techniekactiviteiten worden uitgenodigd hun aanbod op te nemen in het Sjors Zomerprogramma.

 

Voorwaarden

Wil je meedoen? Organiseer dan een activiteit of meerdere activiteiten in de zomervakantie, de periode van 4 juli t/m 16 augustus 2020. Probeer de activiteit zo laagdrempelig mogelijk (geen tot lage kosten) te maken en omdat het vakantie is, kan je het overdag organiseren.

Wil je wel wat organiseren maar heb je geen accommodatie tot je beschikking? Neem dan contact met ons op, wij denken met je mee! Laten we er samen een creatieve en sportieve zomer voor de kinderen van Enschede van maken!

 

Hoe werkt het?

Als je meedoet aan Sjors Zomer kunnen kinderen hun talenten verkennen zonder direct lid te worden. Je kunt als sport- of cultuuraanbieder activiteiten aanbieden tijdens de zomervakantie van 4 juli tot en met 16 augustus 2020. Dat doe je via de website www.sportstimulering.nl en werkt op dezelfde manier die je al kent van het reguliere Sjorsprogramma. Organiseer één les of twee en maak er vooral een leuke activiteit van! Op deze manier kun je de kinderen ook alvast enthousiasmeren om in het nieuwe schooljaar nogmaals deel te nemen aan een kennismakingsles. Sjors Zomer wordt bekend gemaakt met een flyer die wordt uitgedeeld op de basisscholen en verspreid op een aantal locaties in de stad waar kinderen en ouders komen.

Met jouw aangemaakte login op www.sportstimulering.nl volg je de inschrijvingen op jouw activiteiten en ontvang je een mail van iedere aanmelding.

 

Deadline

Doe je mee? Meld je dan voor 20 juni 2020 aan via www.sportstimulering.nl. We hebben daar een speciale keuzeknop aangemaakt, Sjors Zomer.

Wil je graag meedoen, maar heb je nog een vraag? Bel of mail dan met Manon Huinink voor je sportieve vragen en bel of mail Quinta Clason als je een creatieve vraag hebt.

 

Met zomerse groet,
namens Sjors Zomer,

Manon Huinink, 06 14 42 83 99 of m.huinink@sportaal.nl
Quinta Clason, 06 38 75 48 46 of quinta@cultuurinenschede.nl

Werkwijze

Dit is hoe het werkt:

 1. Ga naar www.sportstimulering.nl
  Log in met jouw bestaande gegevens of registreer via ‘Registreren Aanbieder’. Vul dan jouw algemene gegevens in. Hierna kom je in jouw persoonlijke beheer en kun je direct activiteit(en) toevoegen.

 

 1. Voer jouw activiteit(en) in
  In de zomervakantie zullen kinderen vaak kiezen voor een eenmalige activiteit. Uiteraard mag je het aantal kennismakingslessen per activiteit zelf bepalen. Als je drie data per activiteit ingeeft, geef dan duidelijk aan dat je verwacht dat de kinderen ook drie keer komen.

 

 1. Leeftijdsgroepen aanmelden
  Je maakt een nieuwe activiteit aan voor kinderen van een bepaalde leeftijd. Dit kan eenvoudig met het  kopieer-icoontje achter de al ingevoerde activiteit, zodat je niet alles opnieuw hoeft in te voeren. Je kunt dan de data en tijden aanpassen en de juiste leeftijdsgroepen aanvinken.

 

 1. Maak jouw activiteit persoonlijk
  Voeg een leuke foto toe en denk aan een enthousiasmerende promotietekst over jouw activiteit.

 

 1. Kies zelf data en tijden
  Als aanbieder van activiteiten ben je vrij om zelf de data en tijden voor de zomerse activiteiten te bepalen. Het maximum aantal deelnemers en de doelgroep bepaal je zelf door dit aan te geven in het systeem. Wij rekenen er op dat u de RIVM-richtlijnen hanteert als die van toepassing zijn.

 

 1. Vergoeding?
  Sjors staat voor een laagdrempelige kennismaking met activiteiten en verenigingen. Het liefst natuurlijk gratis, maar het is toegestaan om (vaak bij creatieve activiteiten voor materiaal) per inschrijving een kleine vergoeding te rekenen. Dit bedrag wordt door Sportstimulering Nederland geïncasseerd en na de zomervakantie uitgekeerd.

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht