Wie verdient er een koninklijke onderscheiding?

Ere wie ere toekomt: lintjesregen 2024

Ken je iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving? Altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang?
Veel verenigingen, instellingen en organisaties zouden zonder de inzet van deze mensen vaak niet eens meer kunnen bestaan. Daarom roept de burgemeester iedereen op om deze mensen voor te dragen voor een koninklijke onderscheiding.

LANGE PROCEDURE

De meeste koninklijke onderscheidingen reikt de burgemeester uit tijdens de “Algemene Gelegenheid”, ook wel de “lintjesregen” genoemd. Dit is meestal de laatste werkdag vóór Koningsdag. De procedure van aanvraag tot uitreiking neemt veel tijd in beslag. Daarom moeten aanvragen voor de lintjesregen voor 2024 uiterlijk 1 juli 2023 al worden ingediend bij de gemeente Enschede.

MEER INFORMATIE

Wil je iemand voordragen of wil je meer informatie over de criteria? Neem dan contact op met Marijke Wolterink. Ze is telefonisch te bereiken via 06-10270855 of per e-mail: kabinet@enschede.nl
Meer informatie over de lintjesregen is ook te vinden op de website van de gemeente Enschede, onder Koninklijke Onderscheidingen of op www.lintjes.nl

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht