Doe mee aan de korteverhalenwedstrijd

Schrijvers opgelet: er komt weer een lokale verhalenwedstrijd aan. Dit is onderdeel van de WAK Enschede.
Net als twee jaar geleden tekenen de Bibliotheek Enschede, Boekhandel Broekhuis, de WAK en de Huis aan Huis Enschede voor de organisatie.
.
Dit keer is voor de wedstrijd gekozen voor het korte verhaal, omdat de jaarlijkse boekenpromotieactie ‘Nederland Leest’ ook in het teken van het korte verhaal staat.
.
De criteria dit jaar zijn dat de verhalen niet meer dan 750 woorden mogen tellen, zich moeten afspelen tegen een Enschedees decor en dat ze voor 30 april moeten worden opgestuurd naar pr@cultuurinenschede.nl.
.
Elke Enschedeër vanaf 16 jaar mag meedoen. Er is een juryprijs en een publieksprijs. De genomineerden voor de juryprijs zullen half mei bekend worden gemaakt. Dan kan iedereen ook stemmen op zijn of haar favoriete verhaal voor de publieksprijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 7 juni, tijdens de Culturele Zondag.

Workshop

In de aanloop verzorgen schrijfsters Michelle Visser (Hengelo) en Kim ten Tusscher (Borne) op zaterdag 11 april vanaf 13.30 een workshop verhalen schrijven. Deze duurt 2,5 tot 3 uur.
Biebwoordvoerster Catharina Broekman is blij met de komst van de twee vrouwen: “Michelle Visser won dit jaar met haar historische roman ‘Opstand’ de titel Overijssels boek van het Jaar in de categorie fictie. Kim heeft al enkele bekroonde fantasyromans op haar naam staan. Ze geven de workshops vanuit hun eigen ervaring. En daarmee willen ze anderen aanmoedigen ook te gaan schrijven.”

Aanmelden voor de workshop uiterlijk 9 april via info@bibliotheekenschede.nl.

Zie ook het artikel in de Huis aan Huis Enschede van 31 maart

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht