Mooie plekken om op te treden

In de komende periode zijn er een aantal plekken en momenten om jezelf te presenteren.

 • Wil je optreden in het centrum van de stad op koopzondag?
  Doe dan mee aan een Culturele Zondag.

  Zo kom je in aanraking met de vele bezoekers van het centrum.

  De volgende edities vinden plaats op
  7 juni – thema Kloppend Hart
  30 augustus – thema Zomergroeten
  4 oktober – thema Beestachtige Zondag

  De editie van 7 juni vindt plaats op en rondom de Oude Markt. Hier kan je nieuw publiek ontmoeten en bijvoorbeeld een aankomend concert/voorstelling promoten of try outen. Optreden kan op een buitenpodium op de Oude Markt of in de Grote Kerk. Meld je wel snel aan, want er beperkt plaats.

  Voor meer informatie, zie informatiedocument in de bijlage.

  Daarnaast worden in het bijzonder koren gevraagd die reclameliedjes zouden willen zingen. Denk bijvoorbeeld aan ’15 miljoen mensen’ of ‘Wonderful world’ van Sam Cooke. Deze oproep is te vinden op www.cultuurinenschede.nl/rubriek/prikbord/

 • Wil je optreden op een bijzondere locatie in het buitengebied?
  Doe dan mee aan de Twentse Landdag op zondag 20 september.

  De Twentse Landdag is een driejaarlijks evenement dat plaatsvindt in het Ledeboerpark. Dit evenement laat de stadsbewoner het platteland ontmoeten.

  Er is een markt voor streekproducten en informatiestands, een veekeuring, een show van deels historische landbouwwerktuigen, een heemtuin, een moestuin, imkers, kunst en cultuur.

  De afgelopen editie was een groot succes: een mooie combinatie van informatie over en activiteiten van het platteland en diverse culturele optredens en activiteiten. Mede door het mooie weer waren er die dag een paar duizend bezoekers.Het evenement vindt plaats in het Ledeboerpark, dus in de openlucht.

  De Twentse Landdag nodigt (amateur)verenigingen, groepen, individuen en kunstenaars uit om zich te presenteren tijdens de landdag voor een publiek van 20.000 mensen! De organisatie wil podia beschikbaar stellen afhankelijk van de wensen voor plaats en grootte van de artiesten/kunstenaars. De podia kunnen niet worden overkapt.

  Geluidsversterking is mogelijk, maar dient terughoudend te zijn, passend bij de omgeving / entourage.
  Er is geen vergoeding beschikbaar.

  De Landdag wordt gehouden op zondag 20 september en duurt van 10.00 uur ’s morgens tot 16.00 ’s middags.

  De Twentse Landdag wordt georganiseerd door STAWEL, stichting voor duurzame plattelandsontwikkeling, en de gemeente Enschede.

  Aanmelden
  Lijkt het je leuk om hier een optreden te verzorgen?
  Stuur dan a.u.b. voor 30 april een mail naar Quinta Clason, projectmedewerker Cultuur in Enschede, via quinta@cultuurinenschede.nl
  Samen bekijken we dan wat de wensen en mogelijkheden zijn.

 • Wil je optreden bij een bijzonder evenement in Enschede?
  Meld dan je interesse voor een (klein) optreden tijdens de Twente Biënnale.

  De Twente Biënnale 2015 (28 mei t/m 7 juni), met als titel ‘Metamorf’, onderzoekt de veranderende rol van kunst en kunstenaars in een veranderend politiek, economisch en technologisch klimaat.

  De WAK en TB2015 willen graag een kruisbestuiving aangaan. Dit betekent dat TB2015 enkele momenten en locaties op het oog heeft om deelnemers van de WAK een podium te bieden.
  Hierbij valt te denken aan een intermezzo tijdens één van onze lezingenprogramma’s, één van de paviljoens te verlevendigen, een uitzwaai evenement meer circus allure te geven, of pop-up activiteiten elders in het programma te realiseren.

  Hebt u hier een act voor klaarliggen die er om schreeuwt verbonden te worden met ons thema? Meldt uw interesse dan via info@cultuurinenschede.nl

 

 • Wil je optreden op een mooie locatie in het buitengebied tijdens Hemelvaartsdag?
  Meld dan je interesse bij de Inspiratiehoeve.

  Renate van de Inspiratiehoeve schrijft:
  Wie komt onze Open Deuren Dag, tijdens Hemelvaartsdag opfleuren met een beetje muziek en/of cultuur?

  We liggen aan meerdere toeristische routes, dus verwachten bij mooi weer een leuk publiek. Bij slecht weer hebben we verscheidene binnen locaties?

  Tijdens onze open dag, zijn er onder andere, workshops, exposities, verkoop van vers ijs, een terras met het idee van een theetuin, verse thee en koffie en heerlijke cakes en taartjes, een springkussen, kleine boerderijdieren, pony-ritjes etc…

  Echter de muzikale omlijsting ontbreekt nog, wie o wie grijpt deze kans om op deze heerlijke buitenlocatie op te treden?!

  Informeer gerust naar de mogelijkheden met Renate Haarman, 0648319964 of mail naar info@inspiratie-hoeve.nl

  Kijk ook op www.cultuurinenschede.nl/vraag-aanbod/open-deuren-dag-op-hemelvaartsdag-bij-de-inspiratiehoeve/

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht