VSBfonds presenteert vernieuwd amateurkunstbeleid

Omdat de behoefte van de amateurkunstbeoefenaar de laatste jaren sterk is veranderd, heeft het VSBfonds zijn amateurkunstbeleid vernieuwd. Het fonds haakt hiermee in op actuele ontwikkelingen in het veld. Het nieuwe amateurkunstbeleid is vanaf 27 mei van start gegaan.

Vanuit het bestaande beleid ondersteunt VSBfonds projecten die amateurkunstenaars in staat stellen hun artistieke vaardigheden te ontwikkelen, bijvoorbeeld door samenwerking met professionals. Nieuw is dat straks niet alleen rechtspersonen (stichtingen of verenigingen), maar ook groepen of initiatieven die informeel zijn georganiseerd hiervoor een aanvraag kunnen doen.

Daarnaast lanceert VSBfonds een geheel nieuwe ondersteuningsmogelijkheid. Omdat veel amateurkunstinstellingen te maken hebben met een veranderende behoefte van hun leden, gaat VSBfonds donatieverzoeken honoreren van instellingen die nieuw aanbod voor hun deelnemers willen ontwikkelen, aansluitend bij die veranderende vraag. Ondersteuning (deskundigheidsbevordering) van bestuur en artistiek kader kan onderdeel zijn van zo’n project. Op dit beleid kunnen vooralsnog alleen rechtspersonen een beroep doen.

Wilt u op de hoogte blijven? Stuur dan een mail aan communicatie@vsbfonds.nl.
(uit: Nieuwsbrief WAK)

Meer informatie op de site van het VSBfonds.

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht