Zomeractiviteiten Enschede 2021

Na een lange coronatijd is het deze zomervakantie tijd voor veel plezier! In Enschede worden sportieve, creatieve en andere toffe activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren kris kras door de stad. Alifa, Cultuur in Enschede, JeugdVIVA en Sportaal trekken hierin voor het tweede jaar samen op.

In de hele stad

In de wijken en buurten van Enschede is van alles te doen. Wat, waar, wanneer? Dat lees je in het weekoverzicht dat elke week gepubliceerd wordt op de online kanalen van de partijen. Hierin komen alle activiteiten van de Enschedese culturele instellingen en -verenigingen, de JeugdVIVA, Sportaal, sportclubs en eigen activiteiten die aangemeld zijn in te staan.

Zie ook www.enschedeactief.nl. Op 12 juli is de kick-off in Glanerbrug. Wethouder June Nods opent samen met kinderen dan de zomervakantie.

Leuke en actieve zomervakantie zorgen voor alle kinderen

Deze zomervakantie zal voor veel kinderen en jongeren opnieuw anders zijn dan ideaal. Wegens corona zijn vakantiemogelijkheden beperkt en kan men niet of amper op vakantie.

Sportaal, Cultuur in Enschede, Alifa en de JeugdVIVA willen daarom graag voor een leuke en actieve zomervakantie zorgen voor alle kinderen in de gemeente. Ze hebben daarom alle sport- en cultuuraanbieders maar ook wetenschap-, natuur- en technologieorganisaties gevraagd om in de zomervakantie iets te gaan organiseren.

Verschillende activiteiten

De JeugdVIVA is natuurlijk op de locaties van de speeltuinen. Alifa organiseert allerlei gave zomeractiviteiten op verschillende hotspots in de wijken van meidendag tot skatecontest.

De jongerenwerkers organiseren ook spontane acties, afhankelijk van het weer. Op de sportvelden en bij sportverenigingen in de wijk kunnen kinderen samen met Sportaal sporten en bewegen.

Voor de liefhebbers van creatieve en technische activiteiten is er een breed aanbod vanuit de culturele hoek: variërend van programmeren tot stop-motion filmpjes maken.

Meer info

Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.enschedeactief.nl.

Hiermee is het de hele zomer genieten! Check per activiteit of aanmelden handig is!

Weekoverzicht

Wekelijkse overzichten worden geplaatst op https://www.jeugdviva.nl/2964/0/zomeractiviteiten-2021

Meedoen als aanbieder

Als aanbieder van creatieve activiteiten opgenomen worden in het overzicht? Ga naar www.enschedeactief.nl, registreer je rechts bovenin als aanbieder, en de rest wijst zichzelf! Meer info of hulp nodig? Mail quinta@cultuurinenschede.nl.

Reactie achterlaten

« Terug naar het nieuwsoverzicht